marie@celestialhealing.se

info@celestialhealing.se

Öppettider

Enligt bokning

Jag har under de senaste åren jobbat hårt med att reducera mina skamkänslor. Jag börjar nu se resultatet och jag är redo för nästa stora utmaning. Nämligen rädsla och mitt behov av att få omgivningens erkännande/godkännande. Jag är också redo att släppa mina krav och förväntningar på slutresultatet och istället njuta mer under resan/arbetets gång.

Skam, skuld och negativa tankar

För något år sedan såg jag en tjej som var ute och gick med sitt barn i barnvagn. Hon gjorde djupa knäböj medan hon gick. Min första tanke var ”så där kan man ju inte göra”. Men det gick ju tydligen hur bra som helst för den tjejen. Det var ett ”wake up call” för mig att bli mer vaksam till mina egna automatiska negativa tankar.

Tillbaka till det här med skam. Jag har varit så skamtyngd utan att förstå varför. Tyngden på mina axlar har varit enorm och jag har stundom även känt mig skyldig för världssvälten. Anledningen till det kan vara att jag som barn ofta fick höra att jag skulle äta upp mat med orden
”Tänk på barnen i Biafra”.
Jag är ett vuxet barn till en alkoholist vilket gör sitt när det gäller skammen. Pappa hade en dubbeldiagnos, schizofreni och dövade rösterna med alkohol. Jag dövade skammen med godis och vitt bröd och blev en fullblodad kolhydrat-junkie.

Jag frågade min psykoterapeut om man kan ärva skam och fick svaret att det mycket möjligt kan vara så. Detta var innan mitt andliga uppvaknande nu vet jag att skam ärvs i generationer. Jag vet också att man kan läka generationsbunden skam.

I samband med att jag började jobba med min egen skam läste jag boken Skamfilad skriven av Göran Larsson. I boken beskrivs fyra olika personlighetstyper; förföraren, förgöraren, förvandlaren och försvinnaren. Vilken ögonöppnare, en del av den skam som jag trodde var min egen tillhörde egentligen min fd sambo (förgöraren) som han så vänligt projicerat på mig (förvandlaren/försvinnaren). Stora sjok av skam föll av mig i samma ögonblick som jag förstod. Det var inget fel på mig. Jag var inte den person som jag fått höra att jag är.

Jag är jag, och jag duger ta-mej-tusan som jag är!

 Förlåtelse för att kunna gå vidare

Under våren 2018, i samband med en tragisk förlust av en älskad man och vän, konsulterade jag flera medium. Det som var gemensamt för dem alla 3 var att de påtalade att jag måste förlåta. Ett av dessa medium nämnde min fd sambo. Först var jag mycket motvillig och ville inte alls förlåta honom för alla oförrätter och kränkningar jag har fått utstå genom åren. Men så en dag tog jag mig mod och började. Det visade sig vara mycket enklare än vad jag trodde. Att vara medial och ha kunskaper om healing underlättade förstås. Jag använde mig bland annat av Ho’oponopono som är en förlåtelseprocess/ceremoni med rötter i Hawaii.
Du hittar mer information om processen här.

Under mitt arbete med förlåtelse dök det upp namn på personer som jag inte haft någon direkt relation med. En förläsare/forskare från universitetet, en fd pojkvän etc. Den fd pojkvännen ska ha kapat en av mina händer i ett tidigare liv. Förutom Ho’oponopono använde jag mig av en healingmetod inspirerad av The Emotion Code (länk) vilket visade sig fundera utmärkt, speciellt när jag förstod att jag kunde förlåta batch-vis istället per händelse/liv.

Att förlåta hjälpte mig i min sorg och jag märkte snabbt att när jag lyssnade till min inre dialog och aktivt valde att förlåta så ändrade mina tankar och känslor form och färg.

När jag var barn fick jag ofta höra att ”Din vilja sitter i en talltopp”. Jag var ett viljestarkt barn och jag är en viljestark vuxen. Men att våga drömma, sikta mot stjärnorna, vågar jag inte. En klok vän sa till mig när vi diskuterade saken – Men Marie tänk så stor och stark din vilja har blivit nu. När den suttit där och växt i så många år. Det är dags att skörda!
Min vän hade fått höra samma sak som jag men valt att se det på ett annat sätt. Istället för att få sin vilja kvävd valde hon att se hur den faktiskt växte. Redan barn. Jag avundas min vän.

Dags för skörd och för att kapa alla band till den negativa och förlegade föreställningen om att min vilja inte finns inom mig. Vägen till läkning går via Vision boards, mer om det i ett kommande inlägg.

Så, vad är du redo att släppa? Och vad vilka frön vill du så?

Boktips:
Göran Larsson – Skamfilad: om skammens många ansikten & längtan efter liv finns att låna på närmaste bibliotek (finns den inte i sortimentet tar biblioteket hem den åt dig för en liten summa) eller i din onlinebokhandel.

Rekommenderade artiklar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.